ICOET 2021 VIRTUAL CONFERENCE – SCHEDULE

2 pm GMT = 7 AM Pacific, 10 AM East Coast, 4 PM South Africa, 7:30 PM in India, and 12 AM in Sydney

WEDNESDAY September 22							
Times GMT	Session Type						
2:00 PM	Day 1 Welcome Plenary Session Remarks from Conference Chair, Steering Committee, Organizer International Welcomes						
3:00 PM	Plen	ary Keynote #1 Catrin	Einhorn (New York Tir	mes)			
3:40 PM	Break (10 minutes)						
3:50 PM	Technical Session 1 "Climate & Aquatic Infrastructure: Going with the Flow"	Technical Session 2 "Dispatches from the Global Village I"	Technical Session 3 "Decision Support Systems for WVC Reduction"	Panel 1 "It Takes a Village: Bringing Industries Together Around Monarch Conservation"			
5:20 PM	Sponsor Meet-up (50 minutes)						
6:10 PM	Technical Session 4 "Steering Stormwater Towards Excellence"	Technical Session 5 "Recovering the Endangered Florida Panther through Transportation and Conservation Planning"	Technical Session 6 "Oncilla and Ocelots and TapirsOh My!"	Technical Session 7 "On the Wing with Bats and Birds"			
7:40 PM	Break (10 minutes)						
7:50 PM	Workshop 1 "Creating a Playbook for Adapting Drainage Structures into Cost- Effective Wildlife Passages"						
9:20 PM	END OF SESSIONS DAY 1						
9:30 PM	California Department of Fish and Wildlife Training						
THURSDAY September 23							
Times GMT	Session Type						
2:00 PM	Day 2 Welcome and Orientation						
2:10 PM	Plenary Keynote #2 Nandini Velho (Srishti Manipal Institute of Art, Design and Technology, Bengaluru, India)						
2:50 PM	Break (10 minutes)						
3:00 PM	Multi-Media Session 1 (90 minutes)						
4:30 PM	Break (10 minutes)						

ICOET 2021 VIRTUAL CONFERENCE – SCHEDULE

4:40 PM	Technical Session 8 "Measuring Movement for Mitigation"	Technical Session 9 "Dispatches from the Global Village II"	Technical Session 10 "Engineering Ecological Connectivity Through Design and Evaluation of Wildlife Crossings"	Technical Session 11 "On the Verge of Better Roadside Management"		
6:10 PM	Sponsor Meet-up (50 minutes)					
7:00 PM	Technical Session 12 "Keeping Aquatics Connected"	Technical Session 13 "All About Herpetofauna"	Technical Session 14 "Spatially Speaking: Modeling Wildlife Movement"	Panel 2 "Applying Programmatic Mitigation Planning to Transportation Projects in Orange County, California"		
8:30 PM	END OF DAY 2					
MONDAY September 27						
Times GMT	Session Type					
2:00 PM	Day 3 Welcome and Field Trip Orientation					
2:30 PM	Field Trip 1 "Friendly Roads with Wildlife: Case of Routes 140, San Carlos and 708, Sarchi; Costa Rica"		Field Trip 2 "Virtual Field Trip: Oak Island Tide Gate: Revere, MA"			
4:00 PM	Break (10 minutes)					
4:10 PM	Field Trip 3 "Documentary Field Trip; The Road to Recovery"		Field Trip 4 "From Herps to Herds: How North America's Practitioners are Advancing the State of the Art for Wildlife Crossing Structures"			
5:40 PM	Break (40 minutes)					
6:20 PM	Field Trip 5 "Virtual Trip to the Southern California Wildlife Connectivity Study Areas"		Field Trip 6 "I-90 Snoqualmie Pass East, Critter Crossings in the Cascades"			
8:00 PM	END OF DAY 3					
TUESDAY September 28						
Times GMT	Session Type					
2:00 PM	Day 4 Welcome and Orientation					
2:10 PM	Plenary Keynote #3 Harvey Locke (IUCN World Commission on Protected Areas, Beyond the Aichi Targets Task Force)					
2:50 PM	Break (10 minutes)					

ICOET 2021 VIRTUAL CONFERENCE – SCHEDULE

3:00 PM	Technical Session 15 "Good Fences Make Good Crossings"	Technical Session 16 "Conserving Habitat Connectivity within an Urban Context"	Technical Session 17 "Two Mountains and a Desert"	Panel 3 "In the Lions' Den: Sustainable Linear Infrastructure in Africa	
4:30 PM	Break (10 minutes)				
4:40 PM	Multi-Media Session 2 (90 minutes)				
6:10 PM	Sponsor Meet-Up (50 minutes)				
7:00 PM	"Technical Session 18 "Promoting Passage for Wildlife"	Technical Session 19 "Roadkill Data Collection 1, 2, 3!"	Technical Session 20 "The Emerging Ecosystem of Animal Detection Systems"	Technical Session 21 "Planning Through Partnerships"	
8:30 PM	END OF DAY 4				
WEDNESDAY September 29					
Times GMT	Session Type				
2:00 PM	Day 5 Welcome and Orientation				
2:10 PM	Technical Session 22 "Connecting Communities for Connectivity"	Technical Session 23 "Good Things Come in Small Mammal Packages"	Technical Session 24 "Getting Easier to be Green: Addressing Climate Change and Connectivity"	Technical Session 25 "Bring on the World – Large- scale Landscape Planning"	
3:40 PM	Sponsor Meet-Up (50 minutes)				
4:30 PM	Technical Session 26 "Advances in Road Ecology - Emerging Technology"	Technical Session 27 "Advances in Road Ecology - Planning for Success"	Technical Session 28 "It BeHOOVES Me! — To Talk About Ungulates"	Technical Session 29 "Catalyst for Collaborative Mitigation in Colorado: State Highway 9 Research, Findings and Partnerships"	
6:00 PM	Break (10 minutes)				
6:10 PM	Plenary Wrap-Up and Introduction to ICOET 2023				
7:00 PM	END OF CONFERENCE				